Almanya Konsolosluk İşlemleri

Almanya konsolosluk işlemleri, başvuru yapacak olan şahısların vize taleplerinde Almanya ülkesine gitme amacın doğrultusunda kurulacak bir yetkili kurumdur. Başvuru yapacak kişinin, ikamet etmiş olduğu ülkeden ayrılarak, Almanya ülkesine seyahat etmesi için verilecek olan karar aşamasında tek yetkili kurum olarak bilinmektedir.

Almanya ülkesi, Schengen bölgesi dahilinde olan bir ülkedir. Bu nedenden dolayı Almanya ülkesine seyahat etmek isteyen şahıslar, yetkili makamlara vize talebinde bulunmaları gerekmektedir. Ancak istisnai durumlar kapsamı içerisinde, başvuru yapacak olan kişinin şahsen konsolosluğa başvuru talebinde bulunma hakkı yoktur. Bu nedenden dolayı konsolosluk tarafınca yetki sahibi edilmiş olan aracı kurumların yani bizim merkezi ya da vize başvuru firmaları tarafından başvuru işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Schengen vizesinin, şahsın seyahat edecek olduğu ülkeler adına en fazla 90 günlük bir konaklama hakkı vermektedir. Ancak bu, çalışma ve ticaret vizesi amacı doğrultusunda gerçekleşen bir vize kategorisinde bulunmamaktadır. Bu gibi uzun ya da ticari vize işlemlerinde kişiler direkt olarak konsolosluğa başvuru yapması gerekmektedir.

Almanya vizesi ne başvuru yapacak olan kişiler, Schengen bölgesi kapsamı içerisinde 180 günlük bir süre zarfı içinde bulunan 90 günlük süreyi aşmamak koşulu ile seyahat gerçekleştirme hakkına sahiptir. Almanya vize uygulamasına sen yat gerçekleştirmek isteyen şehitler, seyahatin ilk durağına kesinlikle Almanya kesin de gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Almanya, Schengen alanında iyi olan ülkeler içerisinde bulunmaktadır.

Almanya Vizesinden Muaf Tutulma

Almanya ülkesine seyahat etmek isteyen T.C. vatandaşları, 180 günlük bir süre içerisinde özel bir pasaporta sahipse 90 günlük bir süreyi geçmemek koşuluyla vize işlemlerinden muaf tutulmaktadırlar. Ancak burada ise, vatandaşlar yeterli vize adına yapacak oldukları her başvuru için ayrı uygulamalara tabi tutulacaklardır.

Almanya Vizesi Hakkında Detaylı Bilgiler

Almanya ülkesine kısa bir süre amaç doğrultusunda seyahat gerçekleştirmekten vize başvuru sahipleri, yetkili makamlara vize başvuru adına yetkilendirilmiş olan vize başvuru merkezi ya da vize başvuru firmaları sayesinde işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler. Kişiler hızlı bir şekilde vize başvurusunu yapması gerektiren durumlarda acil durumlar kapsam içerisinde vize başvuru merkezi ile iletişime geçilmesi tavsiye edilmektedir.

Vize merkezleri, işlemleri için uzman bir profesyonel kadro ile danışmanlık hizmeti sağlamaktadır. Yetkilendirilmiş olan makamlar tarafınca belirtilmiş olan Almanya vize evrak listesi hakkında en güncel bilgiler içeren resmî web sitesine göz atabilmektedirler. Almanya vize başvurularına dair tüm sorularına cevap alınabilecek en doğru adres başvuru merkezleri ya da vize başvuru firmalarıdır. Almanya’ya seyahat etmek isteyen kişilerin pasaportları altı aylık bir süre içerisinde 90 günlük bir süre geçmeyecek şekilde vize işlemlerine tabi tutulmaktadırlar.

Belirtilmesi gereken bir nokta ise, özel bir pasaporta sahip olan Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan vatandaşlar 90 günü geçmemek koşuluyla vize işlemlerinden muaf tutulmasıdırlar. Başvuru yapacak olan başvuru sahiplerinin evrak teslimi reisi dikkatli bir şekilde ve kişinin tüm kimlik bilgileri ile doğru orantılı olacak şekilde beyan edilmesi gerekmektedir. Başvuru yapacak kişinin yanlış bir bilgi ve yanında bulunduğu taktirde konsoloslukta işi hakkında cezai yaptırımlar uygulamaktadır.

Ayrıca uygulanacak yaptırımlar sadece kişi üzerinde değil, vize başvuru firmaları ya da vize başvuru merkezleri aracılığı ile yapılan tüm işlemler adına uygulanabilmektedir. Almanya vizesi başvuruları makamlar tarafından yetkilendirilmiş olan vize başvuru merkezleri ya hizmeti ile sağlanmaktadır. Almanya vize başvuru evrakları teslimi ile ilgili vize başvuru merkezine başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Ayrıca Almanya vize randevusu ve bunun doğrultusunda biyometrik bilgi alma işlemleri de yine vize başvuru merkezine ya da vize başvuru firmalarından gerçekleştirilmelidir. Schengen vize prosedürleri kapsamında, Schengen vizesinde bulunmak isteyen üçüncü ülke vatandaşları Schengen bölgesine dahil olmayan vatandaşlar ise, Almanya’ya seyahat edecek ise parmak izi verme yükümlülüğüne tabi tutulmaktadırlar.

Tüm bu belirtilen konuların yanı sıra, Almanya vizesi alındıktan daha sonra kişinin seyahat türüne göre Schengen ülkelerine geçiş yapabilme hakkı tanınmaktadır. Ancak bu noktada alınmış olan Schengen vizesi tek bir girişte ya da çok girişte olması oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Bir ya da iki tek girişli Schengen vizesi ile Almanya’dan çıkış yapıldıktan daha sonra Almanya ülkesine geri dönülememektedir. Bu nedenlerden dolayı karışık durumlardan kaçınmak için, başvuru merkezi temsilcileri ile başvuru sahibinin iletişime geçilmesi tavsiye edilmektedir.

Almanya Vizesi Gerekli Evraklar Hakkında Bilgi

Almanya vizesi adına gerekli olan evrak listesinin en güncel şekli ve Almanya vize ödemeleri için bilgilendirmeler makamlar tarafından yetkilendirilmiş olan vize başvuru firmaları ile vize başvuru merkezi aracılığı ile sağlanmaktadır. Almanya vize başvurusunda bulunacak olan kişilerin seyahat türüne göre evrak verilmesi en önemli etmenler arasında yer almaktadır. Başvuru sahibine seyahat nedenine göre seçilecek olan vize türü ile paralellik göstermesi talep edilmektedir.

Almanya vize başvurularında eksik evrakların beyan edilmesi ve uyumsuz bilgileri çekilmesi nedeniyle kişinin adına yapılmış olan başvuru değerlendirme süreci ne yazık ki negatif bir şekilde sonuç bulmaktadır. Almanya vize başvuruları için ayrı bir arkadaş ziyaret vizesi, ticari iş gezisi, turistik vize, konferans ve kültürler vize etkinlikleri nedeniyle kişi en uygun vizeyi alabilme hakkına sahiptir. Ayrıca Almanya ülkesinin ücretleri ise başvuru sırasında yapılacak olan vize türüne göre değişiklikler sergilemektedir.

Almanya vize ücretleri Euro para birimi üzerinden talep edilmektedir. En güncel vize ücretlerinin öğrenilmesi için başvuru yapacak kişinin başvuru firmalarının temsilcileri ile iletişime geçmesi gerekmektedir. Almanya vize işlemleri esnasında vize danışmanlık, firma destek ve kargo, kurye gibi bedellerin ekstra bir şekilde hizmeti tabi tutulduğunda unutmaması gerekmektedir. Ayrıca ücretlerde değişkenlikler gösterilebilmektedir.

Başvuru yapacak olan kişinin yapmış olduğu vize müracaat sonucu süreci ise 8 ila 15 iş günü içerisinde gerçekleşmektedir. Almanya vize başvuruları sırasında ise  yetkili makamların yoğunluğu ve her iki ülkenin de resmî tatillerinde kişi göz önünde bulundurması gerekmektedir. Ayrıca bir ay öncesinden de vize başvurusunun yapılması vize merkezindeki yetkililer tarafından tavsiye edilmektedir.

Öğrenci ya da ev hanımı gibi kendi gelir kaynağı bulunmayan kişilerin başvurularında, seyahat masraflarını karşılayacağını dair sponsorların bilgilerinin de içirilmesi gerekmektedir. Almanya vize evrakların en güncel halini ulaşmak için başvuru sahibi, Almanya vize başvuru firmaları ile iletişime geçerek gerekli bilgiye sahip olabilme hakkına sahiptir. Vize başvuru merkezi ya da vize başvuru firmaları bilgilendirme süreci içerisinde kendi tarafında kişiden hiçbir şekilde ücret talebinde bulunmaz.

Almanya Schengen vize başvuruları, pasaport ve kişinin kimliğine dair tüm bilgileri içerecek evraklarda tutarlılık olacak bir şekilde hazırlanmasına özen göstermesi gerekmektedir. Tutarsız ve hatalı bilgileri beyan edilmesini, kişinin vizesinin de reddedilmesine sonuç açacaktır.

Almanya Vize Reddi

Almanya ülkesine vize reddi, kişinin yapmış olduğu vize onayları kadar olası bir ihtimal sonucudur. Genel itibari ile kişinin yapmış olduğu ve hazırlamış olduğu vize evraklarında yapılacak olan hatalar ya da tutarsız bilgilerin bulundurulması eksik evraklarda yetkili makamları tespit etmesi halinde kişinin Almanya vizesi olumsuz bir karar ile sonuç bulacaktır. Bu nedenle kişinin oldukça dikkat etmesi gerekmektedir.

Almanya Konsolosluk İşlemleri S.S.S

 

Almanya Aile birleşimi konsolosluk SORULARI?

Almanya aile birleşimi konsolosluk mülakatında genel düzeyde sorular sorulmakta, başvuru sahibinin Türkiye’ de yaptığı iş, eşi ile ne zaman tanıştığı, eşle ne zaman evlendiği, eşin işi ve yaşını öğrenmeye yönelik kısa sorular yöneltilir.

Konsolosluk Ankara Almanya Büyükelçiliği’ nin görev bölgesi?

Ankara Almanya Büyükelçiliği İstanbul ve İzmir Başkonsolosluğu, Antalya Konsolosluğu görev bölgesi dışında kalan illeri kapsamaktadır. Çankırı, Adana, Erzurum, Giresun, Kayseri, Ağrı, Aksaray, Bayburt, Bartın, Samsun, Sinop, Tokat, Tunceli, Diyarbakır, Zonguldak bu iller arasındadır.

Almanya vize başvuruları konsolosluğa mı yapılacak?

Almanya Schengen yani kısa süreli vize başvuruları konsoloslukların akredite ettiği başvuru merkezleri aracılığıyla, Almanya D tipi ulusal vize başvuruları ise Almanya Ankara Büyükelçiliği, Almanya Başkonsoloslukları ile Almanya konsolosluklarına şahsen müracaat ile yapılır.

Adana Almanya fahri konsolosluğunun görev bölgesi neresidir?

Almanya Adana Fahri Konsolosluğu Adana’nın yanı sıra Osmaniye Hatay ve Mersin illeri ile çevrelerinden sorumludur. Bu bölgede ikamet eden Alman vatandaşları vatandaşlık işlemleri ile konsolosluk işlemleri için Almanya Adana Fahri konsolosluklarına başvuru yapabilmektedir. Adana fahri konslosluğu, Ankara Almanya Büyükelçiliği’ nin görev bölgesindedir.

 

Menü
Acil Vize